DJ's

Sietse - Interview december 2012


Loopbaan / noemenswaardige residenties

Interview

Kan je jezelf kort eens voorstellen voor wie je nog niet zou kennen?
Sietse : Ik ben dj Sietse, ondertussen 27 jaar jong, ik woon in Maarkedal en ben in een relatie met Céline Pot.

Hoe ben je eigenlijk begonnen met draaien?
Sietse : Ik ben begonnen met draaien omdat ik geobsedeerd was en ben door dj-materiaal en dj’s in clubs. Ik had altijd veel respect voor de dj en nu nog steeds! Dat wou ik dus ook zelf proberen en toen bleek het al gauw ook mijn passie te zijn.

Welke dj‘s / producers zijn jouw grote voorbeelden of hebben jouw muziek en stijl beïnvloed?
Sietse : Wel, ik ben destijds begonnen in de oldschool techno en heb daarna ook alternatievere genres (o.a. dubstep) gespeeld. Nu ben ik teruggekeerd naar mijn technoroots, maar dan wel de hedendaagse varianten ervan. Mensen die mijn stijl beïnvloed hebben zijn : Jeff Mills, Sven Väth, Carl Cox, Adam Beyer, Hardcell & Grindvik, Alexander Kowalski, enz…

Hoe omschrijf je zelf je muziek en stijl? En hoe beschrijf je jouw evolutie doorheen de jaren in muziek en productie?
Sietse : Mijn muziek beschrijf ik als een ritmische mix van verschillende soorten House, wat zwaardere techno met hier en daar zelfs wat diepere en zweverige progressive ertussen. Ik blend graag en wil mij niet vastpinnen op één specifiek genre. Doorheen de jaren heb ik wel nog andere stijlen gedraaid zoals hardtech, schranz, core, dnb & dubstep...

Welke is je beste herinnering als DJ tot nu toe? Welke party (parties) of plaatsen zal je nooit vergeten?
Sietse : Once Upon A Festival (Laarne) was een unieke ervaring, ik speelde er in een kleine tent, waar wel 500 mensen op mekaar gepakt zaten en voor een zalige sfeer zorgden. Café d’Anvers (Tape Tape) was ook nice en natuurlijk de Medusa party’s!

Wat zou je graag nog realiseren in je dj carrière en wat zijn de plannen voor de toekomst?
Sietse : Graag zou ik verder op Medusa willen blijven draaien natuurlijk als resident en voor de rest droom ik van festivals zoals Extrema Outdoor en Tomorrowland! Verder is het mijn ambitie om nog in een bepaald aantal clubs te spelen in de toekomst.

Welke platen zijn jouw all-time favorieten. Kan je ons eens je persoonlijke top 3 geven?

Welke is jouw top 5 van dit moment?

    Sietse :
  1. Silicone Soul - Time Mariner's mirror (darkroom dub)
  2. Ramon Tapia - 411 (Sante rmx)
  3. Catz n' Dogz & Monty Luke - They Frontin'
  4. Loulou players & Kolombo - Don't go away (Zombie disco squad rmx)
  5. Spiraltone - Plugged (Alexander Kowalski rmx)

Je wordt nu de gloednieuwe resident dj van het pas in 2010 opgestarte “Medusa Concept” te Avelgem. Je speelde er intussen al enkele malen als guest dj… Wat zijn jouw impressies tot op heden nu het concept al bijna 3 jaar bestaat? Wat vind je leuk aan dit partyconcept en voor wat staat het?
Sietse : Ik vind het eerst en vooral zeer leuk dat ik goed opgevangen werd door de bestaande residents Michael Forzza & Jochen, het is een zeer hechte groep (zeg maar familie) die staat voor en naast elkaar! Ook als het misschien net iets minder ging zijn we blijven knokken! Het is een feestje die kwaliteit bied en zich niet laat meeslepen door hedendaagse commerciële troep! Het publiek is steeds fantastisch en geeft heel goede respons op de muziek! Veel bezoekers zijn echte muziekliefhebbers en komen dan ook echt luisteren naar hun dj's, kortom I love it!

Wat betekent het voor jou om resident dj van Medusa te worden?
Sietse : Het is een zeer grote eer! Het is waar ik al altijd van droomde!

Voor het Medusa-project zal je steeds samen met Michael Forzza en Jochen spelen. Wat verwacht je van die samenwerking?
Sietse : Ik verwacht een leuke en muzikale sfeer…Ik hoop dat het blijft verder gaan zoals het nu is eigenlijk. Ik heb enorm veel respect voor Forzza en Jochen en zij hebben me de kans gegeven om me te bewijzen. Ik zal blijven mijn best doen. Wie weet kan ik misschien ooit een versus of Featuring productie met één van hen realiseren, maar daar wil ik eerst zelf nog wat voor oefenen!

Sinds kort ben je ook begonnen met het producen van muziek…Hoe verloopt deze nieuwe ervaring tot op heden?
Sietse : Ik doe mijn best om nieuwe geluiden en sounds te vinden, ik maak alles zelf tot nu toe. Nog geen samplepacks gebruikt of zo. Zelf vind ik dat ik nog niet echt in de stijl zit waar ik in wil zitten maar ik blijf zoeken en ondertussen leer ik veel nieuwe dingen. Alles wordt ook beluisterd door mijn trouwe publiek en met die feedback doe ik verder!

Via facebook konden we reeds een preview beluisteren van je nieuwe release. Kun je daar iets meer over vertellen? Is er een officiële release gepland en hoe zal de plaat gaan noemen?
Sietse : Ja dan hebben we het over Bubbler. Bubbler is één van de platen waar ik zelf veel in ontdekt heb… Nieuwe technieken zoals side chaining en filter sweepen komen daar aan te pas. Het nummer is een ontdekking geweest. Ik zit nu aan de 2de versie en versie 3 zal de finale versie zijn… Die wordt misschien wel op de volgende Medusa gedraaid :) We zullen zien. Maar ik besef ook om te releasen via een label dat er eerst heel hard moet voor gewerkt worden! :)

Op zaterdagavond 2 maart 2013 draai je in Medusa voor de 1ste keer als official resident dj op de verjaardag van de patron. Wat verwacht je van de avond en wat mogen we van jouzelf verwachten die avond?
Sietse : Dat zal voor mij een emotioneel moment zijn… Ik hoop al men trouwe fans en beste vrienden erbij te hebben die avond! Zelf zal ik er alvast voor zorgen dat het een dijk van een set wordt zodat we voor de zoveelste keer het dak eraf kunnen laten knallen! En wie weet tegen dan zal de original mix van Bubbler eens de revue passeren! :)


Bedankt Sietse voor dit interview en tot 2 maart in Medusa Avelgem voor een onvergetelijke Medusanacht ter gelegenheid van Coco’s Birthday.


Liveset DJ Sietse 20 October 2012 @ Medusa – Dj Jochen’s Birthday, check it out!